Eerste schaap

Op het plein in Amman was het een drukte van belang. En voor mij dus een mooie gelegenheid om op zoek te gaan naar ‘slachtoffers’ voor een mooie portretfoto. De eerste man die ik aanklampte en vroeg of ik een foto mocht maakte sloeg de uitnodiging af alsof hij door een kudde wespen werd gestoken. Niet getreurd, dit is ‘all in the game’ was mijn gedachte en ik liep rustig verder. En bij een volgende man die het vroeg had ik meer succes. Ik liet hem het resultaat zien en hij knikte instemmend. Terwijl ik wat over het plein liep en hier en daar foto’s van een localo maakte werd ik plotseling van achteren op mijn schouder getikt. Ik draaide om en keek midden in het gezicht van de man, die ik als eerste had gevraagd om een portret te mogen maken, maar die gedecideerd had geweigerd. Al snel was me duidelijk dat het de bedoeling was dat ik een foto van hem moest maken. Blijkbaar had hij gezien dat anderen wel instemden en dat het geen pijn deed en was zijn ego inmiddels dermate gekieteld dat ook hij niet wilde achterblijven. Zo zie je maar weer dat ook in den vreemde blijkbaar geldt: als er een schaap over de dam is volgen er meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s