Favoriet

favoriet banner.jpg
Nederlanders zijn dol op lijstjes. We maken blijkbaar graag een top tien van alles en nog wat. En we geven daar -om het voor een ieder zichtbaar/tastbaar te maken- ook nog graag een fysieke vorm aan. In de vorm van een beker of een award. Om het eens in goed Nederlands te zeggen.
Zo kennen we o.a. het Gouden Kalf, de Edison, de Televizierring en de Polifinario. En dit lijstje kan zonder veel moeite uitgebreid worden. Tegen deze achtergrond is het dan ook niet zo verwonderlijk dat je -als je wat vaker verre reizen maakt- op enig moment de onvermijdelijke vraag gesteld wordt: wat vond jij jouw mooiste reis, c.q. land?
En hoewel kiezen een beetje het gevoel geeft als kiezen tussen Messi, Pele en Cruijff heb ik toch besloten me er aan te wagen. Met nog een duidelijke toevoeging vooraf, het is een subjectieve top drie. Nogmaals met nadruk, mijn top drie! Vraag het een andere reiziger -bijvoorbeeld mijn echtgenote- en het lijstje ziet er anders uit. Waarschijnlijk zelfs compleet anders. Ik ga mijn keuze overigens ook niet nader toelichten omdat het een keuze puur op gevoel is. Dus zet je schrap, hier is mijn top drie!

and the winner is…

podium.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s